Protocol d'actuació ràpida per al Mobile World Congress 2023

Els jutjats mercantils de Barcelona i Alacant han acordat establir un ‘Protocol de servei de guàrdia i d’actuació ràpida’ que serà vigent el mes de febrer de 2023 i, per tant, els dies que se celebri el Mobile World Congress 2023, previst del 27 de febrer al 2 de març. Així ho ha comunicat el Tribunal Mercantil de Barcelona i ho ha informat a la Comissió de Gestió Empresarial dels Enginyers Industrials de Catalunya.

Aquest protocol, que es va crear fa nou anys, és un instrument en el marc de la propietat intel·lectual i industrial pioner a nivell mundial, i que ja és un referent per les actuacions en aquest àmbit en les fires internacionals. S’hi  exposa com les empreses i emprenedors podran defensar els seus drets de propietat intel·lectual i industrial en front de tercers que exposin productes en el MWC 2023. Aquest protocol també vol permetre la defensa en front de potencials denuncies per infracció de drets d’aquelles empreses i emprenedors que participin en el MWC 2023.

Els àmbits d’actuació seran: les patents, les innovacions tecnològiques, els dissenys industrials, la infracció de marques i de drets de propietat intel·lectual; la defensa de la competència, els actes de competència deslleial i la publicitat il·lícita.

La defensa de drets podrà ser tant pel mon real com pel mon virtual (incloent el metavers o qualsevol altre tipus d'entorns i mons virtuals o plataformes online).

Dins l’àmbit de les patents un dels conceptes que els darrers anys ha estat objecte tant d’escrits preventius com de demandes d’infracció són les patents essencials d’estàndard. Sobre aquest tipus de patents s’han publicat als Fulls de l’Enginyeria diversos articles com ara aquest i aquest altre.

Des de la Comissió de Gestió Empresarial d’Enginyers Industrials de Catalunya, i en especial el Grup de Treball de Compliance Tècnic, es considera que aquesta iniciativa dels Jutjats Mercantils es un “excel·lent instrument” per defensar els drets de propietat intel·lectual i industrial de les innovacions en productes, processos i serveis que es desenvolupen a Catalunya.

Per qui estigui interessat en el protocol en pot tenir més informació descarregant-se el document en català, en castellà o en anglès.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.