Què poden fer les Cambres per les empreses?

És ben sabut que l’economia del país està patint un cop molt fort a causa de la crisi de la COVID-19. El 71% de les empreses encara es veuen afectades per la pandèmia, el 80% han reduït els seus ingressos en un 35,2% de mitjana i el descens gradual d’afectats per ERTO s’ha traduït en una reducció permanent del nombre de treballadors. Això posa en risc la recuperació.

Les dades anteriors reflecteixen especialment la situació de les nostres pimes. Per sectors, l’hostaleria és l’àmbit que s’ha vist més afectat amb una disminució de la facturació de fins a un 62,3%, i segurament els que més s’han mogut per introduir incentius al consum, nous productes i serveis per intentar tirar endavant els negocis.

Les administracions han anat aprovant ajudes, però han estat insuficients. Recordem per exemple l’episodi de les subvencions que la Generalitat va entregar fa poc més d’una setmana a només 10.000 autònoms (a Catalunya n’hi ha més de mig milió) a través d’una pàgina web saturada.

Una altra dada que ens fa creure que les mesures dutes a terme són insuficients ens l’aporta el darrer Baròmetre de la Cambra de Barcelona: 19.000 empreses han tancat des de l’inici de la crisi. Això no pot continuar.

És per aquest motiu que les 13 Cambres de Comerç de Catalunya ens hem unit en un projecte en comú amb un objectiu comú: ajudar a les empreses i autònoms a pal·liar els efectes sense precedents que ens està deixant la Covid-19. 

Ara més que mai les Cambres ens posem al servei de les empreses. I ho fem amb el projecte “Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci”, un pla ambiciós per ajudar les pimes i els autònoms a superar la crisi i evitar, en la mesura que puguem, que cap empresa tanqui.

Per fer-ho realitat, les 13 Cambres de Catalunya invertirem més de 10 milions d’euros i mobilitzarem més de 50 productes i serveis gratuïts específics, amb una visió de 360 graus perquè tothom se’n pugui beneficiar. Posarem a l’abast solucions reals per a problemes reals com la falta de liquiditat i la transformació digital dels negocis.

Les Cambres volem cuidar al màxim les nostres empreses és per això que el projecte ''Aixeca, Activa i Accelera'' està pensat per les diferents empreses del nostre país i es pot adaptar perfectament a les necessitats que tingui cada negoci.

Ajudarem individualment a tothom segons les seves necessitats. Així, invertirem més d’un milió d’euros en programes per exportar i ampliar la base de vendes, 5 milions d'euros per formar joves perquè puguin trobar feina, destinarem 500.000 € per apropar la tecnologia als majors de 45 anys i també posarem a disposició dels comerços un segell de confiança.

Per poder rebre totes les peticions de les empreses, hem creat la web www.aixecaelteunegoci.cat, des d’aquí es rediccionarà als autònoms i empreses a la Cambra més propera o la que ofereixi el servei. Tots els nostres serveis estaran agrupats en vuit àrees: Finançament, Emprèn, Reinventa’t, Networking, Nous Mercats, Mediació, Nous Canals i Cessament d’Activitat.

És el primer cop que les Cambres uneixen les seves mans en una iniciativa comuna d’aquest abast i hi destinen tots els seus recursos disponibles. Quan algú es pregunti qui som i què fem les Cambres de Comerç, volem que aquest projecte sigui la resposta. Petits empresaris, no heu de fer front a la crisi sols. Us acompanyarem.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.