Tarragona lidera la Vall de l’Hidrogen Verd de Catalunya

La petroquímica de Tarragona, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, Repsol, Enagas i més de 130 empreses i institucions incloent-hi el Col·legi d’Enginyers de la demarcació, han posat en marxa el projecte més engrescador de les darreres dècades en la nostra àrea, que pretén (i aconseguirà) la reconversió energètica cap a un model, net, sostenible, sensible amb el medi ambient, que impulsarà l’economia, la industria i la societat.

Tal com va dir el president de la Generalitat Pere Aragonés és un “projecte transformador de país”. La Vall de l’Hidrogen Verd de Catalunya representa una important contribució al creixement global del sud de Catalunya, combinant coneixements, experiències, recursos financers i actors econòmics. Amb un caràcter innovador que aporta valor afegit en termes de I+D+i. Un colideratge publicoprivat que impulsarà els projectes necessaris per dibuixar un futur de referència industrial i de competitivitat en un model sostenible per a una àrea vinculada tradicionalment al sector químic, petroquímic i nuclear

Aquesta revolució té una eina principal que és l’hidrogen verd, l’energia produïda a partir d’energies renovables (fotovoltaica, eòlica i hidràulica) sense emissions de diòxid de carboni. Una energia neta que es pugui emmagatzemar i canalitzar perquè arribi als usuaris finals, ja siguin empreses, agents de mobilitat o usos particulars.

El conjunt del territori ens hem posat en marxa en una iniciativa sense precedents, una mobilització engrescadora. Per primera vegada es veu el projecte com un element que pot servir per generar un element d’orgull en una regió molt sovint mancada d’autoestima.

Aquesta iniciativa ha de permetre la renovació de la industria petroquímica, assegurar la transició energètica un cop s’acabi la vida útil de les tres centrals nuclears, i mantenir i crear milers llocs de treball en la transformació d’una àrea estratègica de competitivitat i sostenibilitat al servei d’un futur net que aconsegueixi la neutralitat climàtica. La Comissió Europea ha marcat un full de ruta per aconseguir un futur sense CO2 el 2050 i això precisa de iniciatives transformadores com aquesta.

Tenim les capacitats, l’expertesa i les condicions per esdevenir un dels territoris capdavanters en aquesta transformació energètica. Tarragona serà el pol químic que primer i millor s’avanci en la minimització de les emissions de CO2. Aquest posicionament de partida immillorable cal aprofitar-lo. Som candidats privilegiats per rebre els fons Next Generation que faran possible desenvolupar la tecnologia de l’hidrogen. Tal com algú va dir, l’èxit es el lloc on la oportunitat i la preparació es troben, som-hi!!

No podem perdre aquesta oportunitat, i no la perdrem. Ens hi juguem molt, ens juguem la “next generation”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.