Alícia Casals, Oriol Guixà i Josep Cuní, premis Diada 2022

Alícia Casals recollint el premi DiadaL’enginyera industrial Alícia Casals Gelpí (Barcelona, 1955) ha rebut aquest dimarts al vespre el premi Carrera Acadèmica que atorga Enginyers Industrials de Catalunya cada any en el marc de la Diada. El jurat ha volgut fer un reconeixement a la seva trajectòria a la universitat, centrada en la investigació en el camp de la robòtica aplicada al sector sanitari. Casals és, des de 2016, la Cap del Grup de Robòtica i Visió del CREB-UPC on lidera la recerca en robòtica aplicada a l’assistència, la rehabilitació i la cirurgia i des d’on ha impulsat dues empreses, RobSurgigalSystems SL i Surgitrainer SL.

L'enginyer Oriol Guixà recollint el premi DiadaPer la seva banda, Oriol Guixà, també enginyer industrial i aeronàutic s’ha endut el Premi Trajectòria Professional, un guardó que reconeix la seva trajectòria al capdavant de l’empresa catalana La Farga, un grup empresarial del sector metal·lúrgic – concretament del coure- que s’ha posicionat com una de les empreses de referència mundial del sector. El jurat ha valorat la seva tasca com a president i conseller delegat de la companyia i l'esforç i la innovació constant que li han permès posicionar-la com una de les empreses de referència mundial del sector.

Casals i Guixà s’han endut els dos dels tres premis institucionals de la Diada. El darrer, el Premi Serrat i Bonastre, que reconeix la tasca periodística o de difusió de l’enginyeria ha anat a parar en mans de Josep Cuní, director del programa matinal ‘Aquí amb Josep Cuní’ que emet SER Catalunya. El jurat ha valorat la seva rigorosa tasca informativa i l’interès personal en fer arribar al gran públic els reptes mediambientals i energètics actuals de forma clara i didàctica, posant sempre l’accent en els components tècnics i tecnològics.

Josep Cuní recull el premi Serrat i Bonastre

 

Premis Creativitat, Millor Pràctica Empresarial

Els guardons de la nit de l’enginyeria també han reconegut l’enginyera Blanca Tejedor Herrán, del Grup de Recerca i Innovació de la Construcció de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Blanca Tejedor, premi Creativitat 2022Tejedor era candidata amb el seu Mètode per a la diagnosi d’edificis basat en termografia quantitativa interna del qual el jurat n’ha valorat la reducció de temps i costos que suposa la implementació d’aquest sistema en el parc dels edificis existents i la seva alineació amb els ODS.

La consultora Between ha estat premiada amb el guardó a la Millor Pràctica Empresarial pel seu programa de d’apoderament de les dones a l’empresa per a aconseguir la igualtat efectiva de gènere en posicions de responsabilitat i en termes salarials. És un programa que vam explicar en aquest reportatge a Fulls d’Enginyeria en motiu del 8M.

Premis per a doctorands i TFM

Santiago Maestro Balaguer, per la seva banda, s’ha endut la Beca que atorga la Fundació Caixa d’Enginyers amb una dotació de 10.000 euros pel projecte Concentradors solars intel·ligents integrats arquitectònicament per a edificis de consum zero, que està realitzant a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL). Santiago Maestro, premi Tesi DoctoralTot i això, enguany, en una dada centrada en la recerca, el coneixement i la innovació, s’ha volgut donar visibilitat a tots els doctorands que opten a la beca i als finalistes se’ls obsequia amb un bonus de formació al Centre de Formació i Ocupació d’Enginyers Industrials de Catalunya valorat en 500 euros cada un.

beques

Per últim, els premis Diada també han reconegut els millors Treballs Finals de Màster de les escoles d’enginyeria de l’àmbit industrial de Catalunya. En total, s’han reconegut vuit guanyadors: Elena Rubíes Garcia (Escola Politècnica Superior. Universitat de Lleida), Tània Leal Bermejo (Escola Politècnica Superior. Universitat de Girona), Jordi Saltó Saltó (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria. Universitat Rovira i Virgili), Eric Mondragón García (Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. UPC), Aleix Yébenes Creus (Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. UPC), Sònia Donaire Cónsul (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona. UPC), Maria Jabbour i Hernández (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona. UPC), i Alexandre Marinel·lo Amat (Institut Quimic de Sarrià).

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.