Andròmeda, el primer prototip de braç funcional d’Arm2u

L’equip d’enginyeria biomèdica Arm2u, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) ja té a punt el seu primer prototip i l'ha presentat . Es diu Andròmeda i, segons ha explicat a la team leader, Marta Navarro, és una pròtesi “transradial basada amb senyal electromiogràfica i 100% funcional”, complint els objectius que ja explicaven en aquesta entrevista a Fulls d’Enginyeria, la primavera passada. 

De moment, encara no han fet proves amb usuaris però l’equip té previst adaptar aquest primer prototip als qui el puguin provar. “Com que és modular i fet amb impressió 3D, és fàcil d’adaptar”, diu Navarro. En paral·lel, però, ja treballen per poder fer un segon prototip que millori les mancances del primer. El futur prototip, avança Navarro, hauria d’implementar bluetooth o wifi per millorar les comunicacions internes i amb una aplicació que li permetés, a l’usuari, disposar de tota la informació que se’n pot treure de forma personalitzada i connectada i, alhora, millorar el seu procés d’aprenentatge. També estan valorant ampliar la sensòrica de l’aparell i modificar la pinça per fer-la més antropomòrfica. Tot però, està en valoració.

Amb aquests prototips, i si compleixen tots els requisits, Arm2u vol presentar-se a la Cybathlon Series, després que un dels organitzadors d’aquestes olimpíades els convidés durant l’acte de presentació d‘Andròmeda prevista l’estiu vinent. L’objectiu final és participar a la competició Cybathlon del 2024.

Per fer-ho, han d’aconseguir el finançament de la inscripció i garantir certs requisits tècnics, com ara el de seguretat i mèdics. Tenen doncs, una temporada de molta feina per endavant. Per fer-la possible, tenen un equip creixent. Amb l’entusiasme que hi posen ja són 24 enginyers els que conforme Arm2u i són conscients que n’hi ha molts d’altres amb ganes d’entrar-hi.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.