Nous productes amb el CO2 de la indústria química

Amb l'objectiu de desenvolupar i proporcionar a la indústria química una alternativa sostenible a la producció de productes químics amb combustibles fòssils, Eurecat coordinarà el projecte europeu SunCoChem. Presentat a l'Unprecedented Virtual Forum, el projecte es basa en el disseny d'un dispositiu autosuficient per a la captura i conversió de CO2 en una sola unitat, que permetrà rebaixar cossos, reduir emissions i millorar l'eficiència de conversió d'energia de la llum solar per a la creació de substàncies químiques.

Segons explica la investigadora de la Unitat de Tecnologia Química d'Eurecat, Mirian Díaz de los Bernardos, SunCoChem vol explotar una ''ruta fotoelectroquímica de conversió de CO2 per produir CO com a intermediari per a la carbonilació in situ de productes químics''. La coordinadora del projecte, Simelys Hernández, del Politecnico di Torino, s'aborden reptes ''clau'' que actualment dificulten els processos orgànics fotoelèctrics  i va ''més enllà de l'estat de l'art per al desenvolupament i validació de producció d'energia més eficient i escalable''. Es preveu que la solució impulsada pel projecte tindrà un impacte improtant en la reducció de la dependència de la indústria química europea.

El projecte es finança amb el programa Horizon 2020 de la Unió Europea i està format per un consorci de 14 socis de vuit països europeus, entre els quals hi ha centres tecnològics i de recerca com Eurecat, que el coordina, Politecnico di TorinoHelmholtz-Zentrum Berlin für Materialien und Energie GmbH,  Istituto Italiano di Tecnologia i French National Centre for Scientific Research (CNRS); petites i mitjanes empreses que desenvolupen materials avançats i tecnologies com SolaronixAvantiumLaurentia i IOLITEC; l’enginyeria Hysytech; indústries químiques com DowIFF; i socis de suport a l’explotació com l’Associació Espanyola de Normalització (UNE) i la International Hellenic University.

La presentació d'aquest projecte s'ha fet en el marc de la 14a edició del Congrés d'Enginyeria Química del Mediterrani (MECE) on hi participaran Ricard Garcia-Valls, director de la Unitat de Tecnologia Química, i Carlos Ramos, investigador de la Unitat d'Aigua, Aire i Sòls, d'Eurecat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.