Subvencions per a start-ups tecnològiques liderades per dones

El Departament de Polítiques Digitals ha publicat les bases per als ajuts (subvencions en règim de concurrència competitiva) per a empreses de base tecnològica liderades per dones. L'objectiu és donar suport al creixement i la consolidació d'empreses emergents de base tecnològica, amb presència de dones en el seu equip fundador i que estiguin en la fase inicial de la seva activitat empresarial. Així, es volen subvencionar projectes de validació de tecnologia i model de negoci, de llançament de nous productes al mercat o l'acceleració del creixement de l'empresa i de posada en marxa de projectes per accedir a rondes de finançament.

Les subvencions oscil·laran entre els 15.000 euros i els 35.000 euros, i l'ajut pot arribar a ser del 100% del projecte presentat. Es tindran en compte, per determinar la quantia, el cost dels projectes, altres ajuts rebuts i la puntuació obtinguda pels criteris de valoració, així com la disponibilitat pressupostària.

Per Mireia Furriol, presidenta de la Comissió d'Equitat, Tecnologia i Futur d'Enginyers Industrials de Catalunya, ha aplaudit la iniciativa del Govern en donar suport a empreses tecnològiques. Ha recalcat que l'Associació i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya ja reconeix i promou ''el valor de l'equitat de gènere'' com a part dels ''valors imprescindibles per a la construcció del futur, cada vegada més basat en la tecnologia''. Per això, ha afegit Furriol, es compta amb tots els ''enginyers i enginyeres'' com a ''motors de canvi'' amb un foment de la presència, visibilitat i apoderament de les dones en tots els àmbits de responsabilitat.

A Catalunya, segons un estudi d'ACCIÓ hi ha 1.500 empreses emergents que ocupen 16.900 treballadors però en canvi, només hi ha dones en els equips fundadors d'aquestes start-ups en un 22% dels casos. És un percentatge superior al de la mitjana europea del 17,6% i al de països com el Regne Unit, Països Baixos, Suècia o França, cosa que revela una tendència positiva a Europa, però tot i això, encara estan lluny d'obtenir objectius notables de paritat. El Pla DonaTIC és una de les mesures que du a terme el Govern per impulsar l'emprenedoria en femení.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.