INTECH3D: serveis complets d’impressió 3D

John Amin i Joan Folguera tenien entre mans INVELON Technologies, un projecte que utilitzava la tecnologia d’impressió 3D d'extrusió de filament per la fabricació de components finals i sèries curtes personalitzades. Com que entenien la “importància empresarial” de la tecnologia, Francesc Adell es va unir a l’equip.

Així va néixer INTECH3D, una consultoria de fabricació additiva especialitzada en diferents sectors, com l’industrial, l’educatiu, el mèdic o l’arquitectònic, amb més de set anys d’experiència. Els consultors ofereixen assessorament complet en la integració de tecnologies d’impressió 3D en les cadenes de valor de les empreses, organitzacions i centres.

El nou projecte, doncs, es va centrar a crear un “ecosistema i cartera de serveis” i software per acompanyar a les empreses industrials del país “a fer el primer pas” en la tecnologia d’impressió 3D. En una entrevista a Fulls d’Enginyeria, Joan Folguera explica que la visió de l'empresa des dels inicis és que la “tecnologia 3D s'havia de democratitzar” perquè tot el teixit industrial conegués els beneficis d’aplicar la impressió 3D dins de les seves cadenes de valor. Així, Folguera reconeix que INTECH3D es diferenciava de les diferents línies de negoci que existien en aquell moment, com els fabricants de hardware o els que donaven servei de fabricació, també coneguts com a Service Bureau.

El servei de consultoria d’INTECH3D inclou l’assessorament durant l’elecció de la tecnologia, el material a utilitzar, així com la comercialització de l’equip 3D, consumibles i recanvis. L’empresa lleidatana compta amb un equip professional que realitza formacions, instal·lacions i configuracions de sistemes de fabricació additiva tant software com hardware en diferents nivells. Folguera, fundador i CEO d’INTECH3D, afirma que així, els clients tenen els “coneixements necessaris” per dissenyar les peces i treballar amb el programari més “adequat en funció a les seves necessitats i l’equip”.

INTECH3D està formada per més d’una vintena de professionals, des d’especialistes en equips industrials i de sobretaula, a l’equip de suport tècnic i manteniment, administració i logística o màrqueting. Donen servei a més de 3.000 clients del sector industrial i generen prop de 2 milions d’euros de facturació.

La majoria de clients venen de la “prospecció” per part de l’equip comercial, però fonts “importants” de nous clients també són les fires, jornades o seminaris web on, parlant “el mateix idioma” que el de l’empresa, és més fàcil transmetre els beneficis de l’ús de la tecnologia i entendre quines són les seves necessitats, explica Folguera. Tanmateix, els “principals entrebancs” que han trobat és el desconeixement que tenen alguns responsables de les indústries i la “barrera” que posen amb relació als beneficis empresarials de la impressió 3D.

El futur d’INTECH3D

Tot i dedicar-se a la consultoria 3D a Lleida, un territori on hi ha relativament poca indústria, han aconseguit ser un “gran referent” de les noves tecnologies i de la impressió 3D, comenta Folguera. No obstant això, encara “hi ha molt per fer” a l’hora d’integrar aquest tipus de tecnologies a les empreses de la demarcació i per això el seu objectiu és “aportar valor” i millorar els processos productius dels seus clients a través de la “democratització dels preus” d’aquestes tecnologies.

Com reconeix Folguera, INTECH3D té uns plans d’expansió “molt ambiciosos” perquè “lluita” per convertir-se en l’integrador català d’impressió 3D i sistemes de fabricació digital o additiva “de referència al nostre país”. A més, tenen la intenció de “diferenciar, encara més”, la seva proposta de valor a través de serveis de software, optimització de fabricació, automatització del procés de producció i postproducció i serveis d’economia circular.

Compartint coneixement

En l’actualitat, professionals d’INTECH3D son també professors en diferents universitats com per exemple a la UdL al Màster de Nous Sistemes de Producció Avançada; a la UPC al Màster d’impressió 3D; a la UVic al Màster MOPI (Millora i Optimització de Processos Industrials) i també han impartit formacions a SEAT ACADEMY. Com afirma Folguera, la formació i en especial la formació universitària i professional és “clau” pel futur tecnològic i industrial del país.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.