Interactive Clinics adapta la seva aplicació al seguiment de pacients de COVID-19

La Universitat de Manresa, BitGenoma Digital Solutions i la Universitat de Newcastle (Autràlia) han adaptat l'aplicació de telemedicina Interactive Clinics per a poder fer el seguiment de pacients amb COVID-19. Des de l'inici de la pandèmia, els dos creadors d'aquesta eina, Miquel Martín, enginyer industrial, i Xavier Gironès, van posar-se a treballar per ampliar els mòduls de l'aplicació, que ja mesuraven nivells de dolor, glucosa i activitat física per exemple, per monitoritzar pacients amb diabetis de tipus 2, amb funcionalitats de COVID-19.

El resultat va permetre posar en marxa un assaig clínic de la Universitat de Manresa amb pacients de la Catalunya Central, amb un grup de persones seleccionades en funció de l'edat, per població envellida, i del lloc de residència, prioritzant persones en poblacions disseminades. En aquestes persones, se'ls va facilitar tauletes de la UManresa amb SIM cedides per Vodafone. En paral·lel, l'Institut Català de la Salut (ICS) es va interessar pel projecte per tal de fer seguiment d'uns 150 professionals sanitaris de la Catalunya Central que s'havien hagut de confinar.

Per fer-ho possible, els responsables d'aquesta iniciativa  han hagut de superar el filtre de Google, que havia limitat la possibilitat de publicar productes amb l'etiqueta de COVID-19 per evitar l'ús fraudulent de la plataforma. La mediació dels Enginyers Industrials de Catalunya, han fet possible complir els estàndards de Google i finalment, s'ha pogut culminar el tràmit i l'aplicació ja es pot descarregar de forma gratuïta a qualsevol dispositiu Android.

D'aquesta manera, a l'assaig clínic de la UManresa, i de l'ICS, qualsevol ciutadà es pot descarregar l'aplicació i fer un seguiment dels símptomes, en cas que els tingui. Segons ha explicat Martín als Fulls d'Enginyeria, l'eina analitza una trentena de paràmetres diferents (com per exemple, dolor toràcic, mal de cap, diarrea) i per tant, és molt completa. Per això, diu Martín, és una eina de telemedicina que permet als facultatius fer un bon seguiment a distància dels símptomes dels seus pacients. Defensa que facilitar l'autotriatge per mantenir els pacients més fràgils lluny dels llits d'hospitals podria reduir el nombre d'urgències en un 80%, a més d'obrir la porta a una adequació de l'assistència a les necessitats de cada pacient.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.