La NASA i el MIT creen un avió amb ales flexibles que canviaran per fer el vol més eficient

Investigadors de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i la NASA han desenvolupat una ala d'avió que pot canviar de forma i augmentar l'eficiència del vol, la producció i el manteniment de l'aeronau, segons ha informat el MIT en un comunicat.

En una ala d'avió tradicional, només parts de l'ala, com les aletes i els alerons, es poden moure per canviar la direcció de l'avió. L'ala dissenyada pels investigadors del MIT i de la NASA pot moure's en la seva totalitat.

L'ala està feta per centenars de petites peces idèntiques que contenen components rígids i flexibles que la fan més lleugera i eficient que les ales dels avions tradicionals.

El fet que l'ala pot ajustar-se a les característiques particulars de cada etapa del vol (enlairament, aterratge, adreça, etc.), permet que les ales funcionin millor que les tradicionals, que no estan dissenyades per maximitzar el rendiment durant un vol.

"Som capaços de guanyar eficiència adaptant la forma a les càrregues en diferents angles d'atac", ha explicat Nicholas Cramer, enginyer d'investigació de la NASA.

Les parts de l'ala estan disposades en una estructura de gelosia que crea una gran quantitat d'espai buit i cobert amb un material polimèric prim. Combinats els materials i l'estructura de l'ala la fan tan ferma com un polímer semblant al cautxú (encara que molt menys dens).

De moment, el nou disseny s'ha comportat fins i tot millor del que s'esperava durant una prova en un túnel de vent en el Centre d'Investigació Langley de la NASA a Virgínia.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.