L'IQS posa en marxa un nou laboratori de ressonància magnètica nuclear

IQS ha inaugurat un nou laboratori de Ressonància Magnètica Nuclear (RMN) JEOL, una infraestructura d'avantguarda que situa el centre universitari a la xarxa mundial de laboratoris de referència de RMN. L'acte, celebrat aquest dilluns, ha comptat amb la participació de representants de l'àmbit acadèmic i empresarial.

Aquesta instal·lació de RMN converteix IQS en el primer centre a la península ibèrica a disposar d'un laboratori demo de JEOL, fabricant japonès d'equips de RMN, reafirmant el compromís amb la investigació d'avantguarda i la col·laboració tecnològica entre universitat i empresa.

La tecnologia del laboratori ofereix capacitats úniques. La instal·lació compta amb dos espectròmetres d'última generació: l'espectròmetre de 400 MHz, equipat amb sondes híbrides per a líquids i sòlids, és especialment versàtil per a aplicacions a la indústria farmacèutica i a la investigació de materials d'última generació. L'espectròmetre de 600 MHz, amb la sonda criogènica, permetrà fer estudis amb altíssimes sensibilitats, un factor crucial en projectes biomèdics d'alta complexitat.

Aquest projecte és fruit de l'aliança entre IQS, JEOL i Izasa Scientific, que no sols inclou l'adquisició dels nous equips, sinó també la difusió d'aquest tipus de plataformes mixtes entre universitat i empresa. D'aquesta manera, l'acord aconseguit entre aquestes entitats permetrà, a més, l'organització de demostracions anuals dels equips per part de JEOL, així com la realització d'esdeveniments acadèmics d'alt nivell, com la JEOL-IQS NMR Summer School, que reunirà experts i estudiants de tot el món per formar-se en els darrers avenços de la tècnica de RMN. En definitiva, es tracta d'una fita important per a l'avenç de la RMN i a la península ibèrica que obre noves oportunitats per a investigadors i estudiants.

formació

 

"La incorporació d'aquests equips no només reforça la nostra posició com a centre de referència en recerca, sinó que ens permet contribuir al desenvolupament tecnològic de l'entorn i formar part d'una xarxa global de laboratoris de primer nivell," ha subratllat Salvador Borrós, director general d'IQS, durant la benvinguda a l'esdeveniment.

Per la seva banda, Bruno Achard, director general de JEOL Europa, ha destacat el paper de la RMN en la investigació avançada. "La RMN és una eina insubstituïble per a l'elucidació d'estructures moleculars complexes, i aquests nous equips posicionen IQS a l'avantguarda a aquest camp" ha assegurat. 

La jornada ha començat amb el discurs inaugural a càrrec de José Luis Latorre, director general d'IZASA Scientific, proveïdor d'equips JEOL a Espanya, sota el títol 'Els ingredients de les persones que triomfaran al segle XXI''. L'expert ha explicat que la instal·lació "està dissenyada per prestar servei al teixit empresarial químic i farmacèutic, així com a l'àmbit acadèmic, posicionant la nostra regió en un lloc destacat dins del competitiu panorama del desenvolupament de nous fàrmacs".

Segons Latorre, "no només facilitarà la investigació i el desenvolupament en aquest sector, sinó que també impulsarà la descarbonització de la societat europea i fomentarà la creació de nous materials sostenibles". També ha destacat la voluntat de contribuir amb aquesta instal·lació a un futur més innovador i responsable.

Durant el matí s'han succeït les intervencions de diferents experts, com ara Ahmed Dhifaqui, cap de la Divisió d'Instrumentació Analítica d'Izasa Scientific; Adolfo Botana, especialista en aplicacions de RMN de JEOL al Regne Unit; Nader Amin, desenvolupador de programari de RMN de JEOL al Japó, i el Dr. Josep Saurí, expert en elucidació estructural mitjançant RMN. A les ponències s'han exposat les característiques úniques dels nous equips, així com les seves possibles aplicacions en diferents camps de la investigació científica. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.