Showee: la primera dutxa eco-intel·ligent

La dutxa és el nostre espai íntim, és un moment personal que de forma general no es comparteix. Què passaria si no fóssim capaços de dutxar-nos en dutxes convencionals? Hauries de demanar ajuda a una altra persona i perdries la teva autonomia. En aquesta situació s’hi troben diàriament persones de totes les edats i condicions i encara que vulguin dutxar-se sols, no poden, ja sigui per les seves condicions físiques, intel·lectuals i/o sensorials.

Amb aquesta idea al cap sorgeix el projecte Showee shower, una dutxa eco-intel·ligent que s’adapta al nivell de discapacitat de l’usuari amb el seu software intel·ligent. Ofereix una dutxa personalitzada i autònoma que es pot controlar de forma remota amb el mòbil, amb la seguretat d’un avís en cas que la persona que s’estigui dutxant caigui. “L’Èric va voler revolucionar el món de les dutxes amb la idea de ‘Showee’ i vam ser seleccionats i finalistes en un altre programa d’emprenedoria per a projectes amb impacte social (Atípics) que va permetre encaminar el projecte des de zero” explica Judit Salarich, enginyeria mecànica.

Showee té diferents programes de dutxa i assecat, que s’adapta, segons el que l’usuari vulgui a través de la pantalla intel·ligent que té integrada. A més, aquest sistema estalvia fins a un 50% d’aigua més que les dutxes convencionals. “Showee aplica el sabó per tot el cos per tal de facilitar la higiene a les persones amb dependència i als seus cuidadors i cuidadores. A més, l’assecatge i les seves aplicacions terapèutiques donen el plus de confort a la dutxa” diu Eloi Mirambell, enginyer aeronàutic del projecte.

L’equip de Showee està format per 5 emprenedors especialitzats en diferents àmbits; Judit Salarich, enginyera mecànica, Eloi Mirambell, enginyer aeronàutic, Alejandro Castro, enginyer de telecomunicacions, Èric Güell, estudiant d'estadística aplicada i CEO d'aquesta nova empresa, i Laia Badia, dissenyadora gràfica. Aquest projecte ha rebut el suport del programa de l’Emprèn UPC Terrassa, que des del 2021  proporciona suport per fer créixer la idea.

"Els usuaris de ‘Showee’ ens diuen que guanyen autonomia, intimitat i/o seguretat segons les capacitats de cada persona", explica Judit Salarich. "Per a nosaltres és essencial escoltar les opinions dels pacients i de les persones cuidadores, ja que ens ha permès cocrear la dutxa definint les funcionalitats clau i ens permet millorar-la constantment", afegeix l'enginyera.

Aquest any ja s’han produït les primeres dutxes Showee i s’han instal·lat en centres sanitaris com ara residències de persones grans, residències d’infants, joves i adults amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn de l'espectre autista (TEA), o a la planta de subaguts d’un hospital.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.