Un bon front tècnic al Vallès

Les atribucions, les categories, la percepció social, el prestigi... no està clar el motiu de la llegenda urbana que qualifica de rivalitat la relació entre arquitectes i enginyers o arquitectes i aparelladors. Els fets, però, demostren que no és així. Almenys, al territori del Vallès Oriental i el Vallès Occidental on enginyers, arquitectes i aparelladors ja fa més de vint anys que treballen conjuntament sota el paraigua de la Intercol·legial Tècnica del Vallès, integrada per les delegacions d'aquests tres col·legis professionals.

interc

Des del 2003 fins ara, s'han organitzat actes i jornades, s'han mostrat posicionaments unitaris i s'han impulsat formacions amb l'objectiu de tenir una presència, influència i difusió de l'àmbit del Vallès per ajudar, també, a crear opinió i generar debat. I de moment, l'acció és un èxit. La col·laboració, per tant, se seguirà donant. Aquest cop amb la imatge d'un nou logotip, presentat el febrer passat, obra dels arquitectes Jan Baca i Marta Peralta. Aquest nou logo és tota una declaració d'intencions de les tres delegacions vallesanes dels col·legis per seguir fent accions i promovent projectes d'interès comú i acabar compartint experiències i talent.

 

subscriu-te

 

Només aquest any ja hem fet una visita tècnica a la Sagrada Família, a l'edifici d'Eco-Equip de Terrassa, al Centre T-mobilitat de l'ATM o a La Tèrmica Roca Umbert de Granollers, però la nostra acció va molt més enllà. Perquè crear xarxa i generar sinergies és beneficiós per tots els que tenen una professió tècnica i operen a les nostres comarques per millorar la professió, però també per al progrés de la societat. Tenir en compte el punt de vista de professionals tècnics d'un altre àmbit és sempre enriquidor, però sobretot útil, per avançar amb convicció que les decisions que es prenen van pel bon camí.

"Tenir en compte el punt de vista de professionals tècnics d'un altre àmbit és sempre enriquidor"

Sense anar més lluny, i també aquest 2024, l'Ajuntament de Sabadell podia presumir de reduir de sis mesos i mig a dos l'emissió del primer informe tècnic per a la tramitació de llicències d'obres majors. No és un canvi menor: aquesta reducció dels terminis implica un estalvi econòmic pel promotor que fa la inversió i, per tant, la ciutat guanya competitivitat enfront d'altres municipis amb sòl industrial. Per fer-ho possible, els col·legis professionals tècnics han treballat conjuntament per donar el màxim d'informació a l'administració sobre les necessitats dels professionals. La bona entesa de la Intercol·legial ha estat clau en aquest petit (però gran) èxit.

És per aquest motiu, entre altres, que la plataforma nascuda ara fa vint-i-un anys continuarà treballant en aquesta direcció. Per detectar futurs 'forats' on la implicació dels professionals tècnics sigui imprescindible i mostrar la nostra opinió serveixi per a posar-hi remei. Per continuar donant suport als qui exerceixen al nostre territori. Per continuar teixint la xarxa i, evidentment, per fer-la més gran.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.