Enginyeria: lideratge i treball en equip

Formem part d'un col·lectiu que ha demostrat al llarg dels anys -i dels segles- ser tractor de grans avenços. Enginyers i enginyeres som actors principals en aspectes fonamentals de l’evolució i transformació de la societat.

Però no és el passat, sinó el present i el futur els qui ens atorguen avui una responsabilitat i ens demanden un renovat compromís per afrontar i donar resposta als problemes que tenim. Un compromís que nosaltres entomem en el nostre propòsit, disposats a liderar amb força, amb valentia, l’evolució tecnològica -tan pròpia i rica a casa nostra- per al progrés del món i les persones, avui i sempre tan necessari.

L’enginyeria i els seus professionals volem seguir aportant #VALOR des del coneixement i l’expertesa tècnica, des del talent que treballem dia a dia, tant de forma individual com col·lectiva.

En el segle XXI, el món està interconnectat i així ho hem d’estar els professionals i les organitzacions. Per això, liderem una xarxa de relacions i col·laboracions professionals de qualitat i confiança. Una xarxa que ens ha de permetre als enginyers i enginyeres tenir una participació i impacte més rellevants en l’enginyeria i la tecnologia a Catalunya. Una xarxa que té la força dels nostres col·legiats i associats, el coneixement de les nostres comissions, i l’esforç de l’estructura de les nostres institucions com a impulsors principals, i que vol fer arribar el seu impacte a la professió i a la societat.

Volem desenvolupar un ecosistema enfocat a les col·laboracions com a model de creixement més àgil, potent i interdisciplinar, arribant a acords amb d’altres col·legis, organitzacions empresarials, acadèmiques, clústers i hubs, i també amb una visió d’internacionalització de l’enginyeria catalana.

Sabem que les relacions humanes són claus per a forjar espais de col·laboració que potenciïn l’intercanvi de coneixements, detectin oportunitats i afavoreixin sinergies, i alhora ens uneixin com a col·lectiu i generin capacitat d’influència. Sí, influència. Perquè oferirem, però també exigirem.

La societat catalana no pot prescindir de l’enginyeria si vol donar resposta als seus reptes actuals i futurs. Reclamem el nostre paper, que s’escoltin les nostres aportacions, i que es reconegui l’aportació dels professionals de l’enginyeria al progrés de la nostra societat.

En aquest sentit, vam centrar la recent Diada d’enguany en els instruments que calen per aconseguir el creixement i el desenvolupament del país que volem: la recerca, el coneixement i la innovació.

En aquest esforç volem que hi siguin presents l’amplia diversitat del nostre col·lectiu, tant des de la perspectiva de les diferent maneres d’exercir la professió, com de la intergeneracionalitat, impulsant la presència i aportació dels joves i, alhora, reivindicant l'experiència dels sèniors. Treballant, també, per incrementar la participació femenina en la professió. En aquest sentit, estem satisfets d’haver portat la paritat a les nostres juntes.

I és que tenim el repte -i el deure- d’incorporar el talent femení a la professió. Aquest fet, que ja ha començat en les nostres institucions en el darrers temps, l’hem d’accelerar donant exemple per tal que les noies vegin en l’enginyeria un  instrument per dedicar-hi la seva vida professional. No ens podem permetre per més temps que li donin l'esquena. Com a societat ho necessitem.

El treball en equip serà una constant en aquests anys que venen. Un equip ampli, amb les juntes, amb les demarcacions i delegació que tenim arreu del territori, amb l’equip de la casa, amb tots vosaltres i amb la societat. Podem fer moltes més coses col·laborant amb companys, associacions, universitats, empreses... Els projectes transformadors necessiten avui -més que mai- de la participació de tots. Som-hi!

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.