Impuls a l'emprenedoria tecnològica i en femení

''És un bon moment per emprendre perquè s'han creat noves necessitats''. Malgrat la situació de crisi econòmica que ha deixat el coronavirus, l'emprenedora Helena Torras ho té clar. Considera que hi ha ''nova demanda'' i que, en canvi, ''no hi ha ningú per donar respostes''. Per Torras, les crisis són sempre ''grans oportunitats'' i tot i que reconeix que emprendre pot ser més dur en aquest context perquè hi ha menys recursos, recalca que els emprenedors són ''més resilients i van on toca'', sense perdre's en àmbits ''superflus''. ''Res de braços creuats'', anima.

Amb aquestes paraules Torras esperona homes i dones amb idees a emprendre. Tot i advertir que el procés no és fàcil perquè el país és ''de burocràcia'' reconeix que hi ha molts passos abans d'impulsar una start-up, com és testejar el mercat i utilitzar totes les eines a l'abast per poder comprovar si la idea pot seguir desenvolupant-se o no. Per això, reconeix que hi ha persones amb ''ADN emprenedor, passió i inquietud per canviar les coses'' i sobretot ganes de generar un ''impacte'' a la societat.

Són algunes de les idees que Torras desenvolupa com a ponent al cicle de formació  en línia 'Emprèn & TIC Talks: El procés de creació d'una start-up' que organitza el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública a partir d'aquest dijous.

Seran cinc sessions en línia realitzades per professionals que, a part d'impartir classe, han pogut viure en primera persona l'experiència d'emprenedoria i animar sobretot a  les dones que, tal com adverteix Torras, poden haver vist retrocedir la seva situació fins a vint anys arran del confinament i l'estat d'alarma. Per això, diu, es positiu afavorir que les dones també puguin emprendre i tinguin les eines per fer-ho i alhora, posar a l'abast del col·lectiu polítiques públiques per incentivar-ho.

En declaracions als Fulls d'Enginyeria, la directora general de Societat Digital, Joana Barbany,  ha explicat que el cicle sorgeix arran de l'èxit de les xerrades 'SIT & TIC Talks' que van congregar unes 400 persones el mes passat i que formen part del pla DONATIC aprovat recentment pel Govern. Per Barbany, s'ha demostrat que les dones són el sector ''desfavorit'' de la crisi perquè en matèria de conciliació acaben ''cedint'' i ''baixant del carro''. La iniciativa doncs, vol donar formació d'emprenedoria, també la tecnològica, a qui tingui idees per tirar endavant però fa especial èmfasi a les dones perquè aquest sector, el tecnològic, pugui ser una nova forma d'entrada al mercat laboral.

A banda de les cinc sessions en línia organitzades per aquest juliol a través de la plataforma Zoom, el cicle preveu realitzar unes mentories grupals que permetran aprendre de les experiències dels altres i també del seu feedback i donar així, acompanyament a totes les persones que ho necessitin.

Per Torras, si la COVID-19 ha fet que canviar ''les regles'' en alguns termes i s'ha demostrat que com a societat ''som vulnerables'', cal canviar també per aconseguir que ''la balança'' s'inclini cap el costat que permetrà igualtat d'oportunitats perquè cadascú faci ''el que vulgui fer'' sense biaix de gènere.

TIc empren

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.