Llum i color per culminar l’any del 160è aniversari

Un compte enrere, un polsador, una instal·lació preparada i, sobretot, molta il·lusió. Amb tots aquests ingredients la seu central d’Enginyers Industrials  de Catalunya, que també alberga les oficines de La Mútua dels Enginyers i la Caixa Enginyers, ha quedat il·luminada aquest dimarts al vespre amb els colors corporatius de les tres institucions. És el colofó final de la celebració dels 160 anys de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya per donar llum i color a la façana durant la campanya de Nadal.

“Volem posar en valor l’enginyeria i la casa de l’enginyeria a la ciutat”, diu Narcís Armengol, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, “transmetre l’enginyeria i la seva aportació a l’entorn, l’ecosistema i la ciutat”. Aquesta il·luminació és el darrer acte de tots els que s’han programat aquest 2023 per commemorar un aniversari especial. “Ha estat un any molt bonic i molt intens”, reconeix la presidenta Maria Salamero. Sortint de la a Junta General del COEIC i Junta de Representats de l’AEIC, Salamero ha fet broma assegurant que s’ha acordat no celebrar el 161è aniversari però si que es vol continuar amb “el llegat” de les accions que s’han anat fent al llarg d’aquestes darrers mesos. “No volem deixar aparcades totes aquestes iniciatives, sinó que serviran per reivindicar més el nostre rol, la nostra professió i l’acció de l’enginyeria a la societat”, assegura Salamero.

Des del Grup Caixa Enginyers, Josep Oriol Sala, president honorífic, creu que és un encert “donar llum a Via Laietana en un moment com aquest” i celebra que l’acció serveixi per mostrar que les entitats properes a Enginyers Industrials de Catalunya també hi són presents. Per la seva banda, Carles Albà, president de La Mútua dels Enginyers, recalca que amb l’enllumenat es podrà arribar a la societat. “Explicar qui som, què fem i el potencial que tenen les enginyeries, la seva manera de pensar i de raonar és fer un pas més”, reconeix Albà.

 

Video

Cinquanta punts de llum

L’enllumenat de la seu central d’Enginyers Industrials de Catalunya és una il·luminació sòbria i elegant a partir de la il·luminació LED de baix consum. A través d’escenes cromàtiques que dialoguen amb l’espai es construeix una atmosfera de proximitat a la societat i a les persones. Visibilitzar el col·lectiu i apropar els propòsits de la institució a la societat són els objectius finals d’aquesta acció que consta de 50 punts de llum.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.