PMWV: els valors de la direcció de projectes

Quan encara era estudiant d’Enginyeria Mecànica, Ivan Noguera, enginyer industrial, va entrar a fer pràctiques a TMB. Va ser una estada que es va convertir en la seva primera feina durant un període de nou anys. Recorda l’etapa amb grans aprenentatges en l’àmbit de les instal·lacions d’electromecànica com són els ascensors, les bombes d’aigua, les escales... Però tenia molta ambició en “provar-se a ell mateix” i va decidir emprendre una nova etapa a la privada. Va trobar feina a Girbau i s’encarregava de gestionar projectes d’industrials amb pressupostos d’entre l’1 i els 4,5MEUR. “Va ser un salt de dificultat important”, reconeix Noguera però que li va permetre treballar en projectes a Àsia, Dubai, Vietnam, Tailàndia, Indonèsia...

Va ser una etapa fonamental pel seu desenvolupament com a director de projectes, amb l’afegit d’aprendre de moltes cultures diferents. La contrapartida era la gran disponibilitat que tenia per a viatjar. Un any va comptabilitzar fins a 48 vols. I per això, es va replantejar la seva trajectòria altre cop. Per això, i perquè tenia ganes de començar un altre projecte  - diferent – al voltant del kàrting: un llibre. L’objectiu era “ser amo” de la seva agenda i poder compaginar la feina d’enginyer amb la família i les aficions. Va decidir emprendre l’aventura d’autònom, encara no fa cinc anys. 

ivan nogueraEn un primer moment, Girbau va ser el seu principal client. Però per sort, va anar rebent més encàrrecs i es va fer un lloc en tot aquest món del ‘project management’. Quan de ‘freelance’ va veure que ja no podia assumir-ne més, va començar a subcontractar algunes feines i va començar a plantejar-se muntar la seva pròpia empresa amb el lema “és important el que fem i com ho fem”. Per tant, els valors de la qualitat, el compromís, l’ètica en el treball, i la comunicació van passar a ser “els valors” que volia aplicar en el seu dia a dia. “Ofereixo garantia professional als meus clients”, assegura. I per això, en va sortir el nom Project Management With Values i un repte: ser l’empresa de referència del sector d’aquí a cinc anys.

La seva manera de funcionar es basa en oferir garantia de professionals amb compromís, una bona manera de comunicar i fer el seguiment de tots els projectes. “Quan una empresa ens necessita, hi som”, assegura Noguera. Creu que així poden aportar coneixement tècnic a moltes companyies que el poden necessitar. “Així sempre pots estar enamorat”, diu, rient.

Estan centrats, actualment, en el sector industrial en especial al packaging, la bugaderia, etc. i es consideren bons en projectes de claus en mà, instal·lacions, obra civil, implantació de maquinària i fins i tot en una vessant d’I+D per desenvolupar i produir. Noguera ha apostat pels valors perquè creu que el món enginyeril és relativament fred i molt racional i volia fer una aproximació “humana” de l’enginyeria. “Fer de l’actitud ètica de treball és important”, destaca. Per això, treballa per estendre els valors a tots els qui entren a la companyia i impregnar-los d’una manera de fer que creu que és força nova en el sector.

PMWV es va constituir el gener passat i ja compta amb dues persones en plantilla i tres autònoms, tots enginyers. Escull els col·laboradors en funció de l’entusiasme que mostren per poder tirar endavant tots els projectes que li arriben que ja no són pocs. De fet, començarà a obrir una borsa de treball per poder donar resposta ràpida a les necessitats de talent. Creu que el format que ha escollit pot ser profitós i defensa que vol que els seus treballadors “se sentin ben tractats i ben pagats”.

Passió pel kàrting

Noguera no en té prou amb ser emprenedor. O potser precisament perquè és emprenedor no vol renunciar a res. Ara mateix té dues passions, la Magalí, la seva filla, i el kàrting. En aquest darrer, hi ha dedicat molts dissabtes per donar forma a un llibre que explica la història d’aquest esport a Catalunya. Amb el treball acabat, ara només li falta editar-lo i començar a promocionar-lo. Reconeix que, per sort, al costat té “un àngel” sense qui no podria fer tot el que fa. I sort, diu que de tant en tant, el frena.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.