Solucions del Barcelona Packaging Hub a l'Hispack 2024

La 19a edició de l'Hispack, la fira líder de la indústria de l'envasament al sud-oest d'Europa, ha tancat amb més de 26.000 visitants, una xifra que suposa un 8% més que en la seva última celebració del 2022, on va registrar 24.287 assistents. En aquest marc, el Barcelona Packaging Hub, l'associació que agrupa els principals fabricants de maquinària d'embalatge d'alta qualitat, ha participat de manera destacada en el congrés que s'ha consolidat com un aparador per a la innovació i la col·laboració, mostrant l'excel·lència catalana en solucions d'envasament integrades. A continuació us presentem algunes de les empreses expositores col·laboradores del Barcelona Packaging Hub a l'Hispack 2024.

Posimat, fundada als anys 80 pel fabricant Jaume Martí, ha estat una de les empreses que ha donat a conèixer les seves últimes innovacions a l'Hispack, incloent-hi el seu concepte revolucionari de posicionador robòtic rotatiu model Compactbot, una solució que ofereix una sèrie d'avantatges significatius. El compactbot integra un layout compacte, dissenyat per adaptar-se a espais reduïts sense sacrificar l'eficiència. Així mateix, contribueix a l'estalvi energètic i la sostenibilitat i garanteix un rendiment òptim en els processos. A més, minimitza els temps d'inactivitat i els costos de manteniment. 

Aquest concepte innovador de Posimat és especialment adequat per a empreses amb canvis de format freqüents, ja que el seu funcionament ultraràpid permet realitzar ajustaments amb només polsar un botó. A més, el seu disseny permet la incorporació d'ampolles futures sense necessitat de jocs d'ús addicionals, i ofereix assistència remota per a la configuració de formats futurs. Els visitants també han pogut presenciar el funcionament d'un dels posicionadors rotatius model Micro, que opera sense la necessitat d'aire comprimit. 

Effytec també ha estat una de les empreses catalanes que han participat al Barcelona Packaging Hub. Aquesta empresa es dedica al desenvolupament de tecnologia i fabricació d'equips d'envasament horitzontal per a sobres, bosses i doypacks de sectors variats com el de gran consum, laboratoris farmacèutics, cosmètica, química i altres aplicacions, treballant des de bobina o a partir de borsa preformada. "Treballem el material flexible amb diferentes aplicacions per a les necessitats dels mercats en els quals actuem" ens ha explicat Albert Collet, Responsable comercial de l'àrea d'exportació de l'empresa. 

Els equips versàtils d'Effytec permeten oferir solucions d'envasament en sectors tan diversos com alimentació i begudes, pet food, farmàcia i cosmètica o químic. Els envasos confeccionats a les màquines de l'empresa garanteixen la conservació de qualsevol producte. El departament de R+D+i es troba en constant formació per estar al dia de totes les normatives i actualitzacions aplicables a cada sector, i compten amb l'assessorament d'empreses independents que certifiquen i validen les execucions. A més, disposen d'una gamma amplia de maquinària, en 5 sèries, per oferir sempre l'opció més adequada a cada client.
 

                                           Bàner

United Barcode Systems també ha estat present a la fira. El fabricant d'impressores Inkjet d'alta resolució, equips d'impressió i aplicació d'etiquetes, en sistemes Thermal Inkjet, consumibles i programari ha mostrat els equips més innovadors i emblemàtics de la firma, amb seu central a Vilassar de Mar.

Els assistents han pogut trobar equips de codificació i etiquetatge per optimitzar les línies de producció i millorar la traçabilitat dels productes. Entre els principals equips que s'han pogut veure s'ha de destacar una innovació amb la qual l'empresa vol revolucionar el sector, el sistema d'impressió i aplicació d'etiquetes autoadhesives APL 80S i APL 80ELV. Aquesta solució és interessant per a la codificació i l'etiquetatge intel·ligent i eficient de palets al final de línia. L'empresa té presència a més de 60 països amb sistemes d'impressió i aplicació d'etiquetes adaptats a l'estàndard internacional.

D'altra banda, al Hub també destaca la incorporació de TMI Bagging & Palletizing, empresa de disseny, fabricació i subministrament d'instal·lacions per a ensacar, paletitzar i enfardar. L'empresa compta amb una llarga trajectòria d'innovació i experiència al sector de l'embalatge, apliquen les tecnologies de fabricació més avançades i les darreres innovacions en automatització industrial. Com ens ha assegurat Arana Monir, responsable d'àrea de vendes a TMI, l'empresa busca ajustar-se a les necessitats de cada client des del procés de disseny de la instal·lació de final de línia fins a la posada en marxa.

L'empresa fabrica línies completes d'ensacat, des de la dosificació del producte acabat fins a la protecció de la càrrega. Subministren màquines d'embossament, paletitzadors i sistemes d'embolcall que s'adapten a les necessitats de cada sector, ja que desenvolupen solucions d'envasament i paletització per a diferents indústries, com l'alimentaria i agroalimentària, la mineria i la construcció. "Disposem de procediments especialitzats per a productes d'alt valor afegit del sector farmacològic o per alguns additius d'alimentació" ha informat Monir. A TMI fan servir coneixements i habilitats d'enginyeria per emprendre projectes complexos amb un fort compromís amb la innovació. Els responsables confirmen que tenen l'objectiu de proporcionar a les línies completes d'embossament els últims avenços en automatització industrial. 

Hispack

Col·laboració com a motor de creixement

La presència de Barcelona Packaging Hub a Hispack 2024 consolida la seva aposta pel desenvolupament continu de la indústria del embalatge, una aposta que ja es va posar de manifest en l'èxit de participació del Hub en la darrera edició de la fira. L'associació, que agrupa 20 empreses líders del sector, aposta per la innovació com a motor de creixement i competitivitat.

La col·laboració entre les empreses associades al Barcelona Packaging Hub es reflecteix en la presentació conjunta durant la fira, subratllant la filosofia col·laborativa del Hub. L'associació facilita la sinergia entre els seus membres, impulsant projectes d'R+D+I i fomentant la transferència de coneixement. Els socis que han participat en l'Hispack d'enguany  han estat Effytec, INVpack, Jorpack, Mengibar, Movitec, Posimat, Synchropack, TMI i United Barcode Systems. 

La sostenibilitat ha estat la gran protagonista a les innovacions i activitats presentades en aquesta edició, que ha reunit un total de 819 expositors de 28 països per ajudar fabricants i marques de diferents sectors a adaptar l'embalatge i els seus processos de producció i logística al nou marc normatiu. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.