Tenir o no tenir referents

En algun moment, les noies es despengen de les noves tecnologies. I així ho demostren les xifres d’estudiants de les carreres STEM (ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques). Només un 24% de les persones que estudien un grau de l’àmbit de l’enginyeria i arquitectura a la universitat són dones. La bretxa de gènere continua sent una realitat en aquests sectors, tot i que, en els últims anys, ha augmentat la participació en carreres de grau superior. I aquesta bretxa encara s’accentua més quan coneixem el percentatge de dones que són directives en empreses de base tecnològica: només un 4%. Unes dades escandaloses, però, sobretot, preocupants si tenim en compte que hi ha estudis que evidencien que en menys de deu anys el 50% de les professions estarà relacionat amb carreres STEM.

En quin moment les noies deixen d’interessar-se per la tecnologia? Per què? Un estudi publicat a la revista Science, l’any 2017 confirmava que als 6 anys les nenes ja comencen a sentir-se menys capaces que els seus companys i a NO associar la''brillantor intel·lectual'' amb el seu gènere. Increïble!

I poden les nenes escollir carreres tecnològiques sense tenir referents femenins?

Tot apunta a que un dels principals obstacles que tenen les noies a l’hora de decantar-se per una opció professional en el camp de l’enginyeria o tecnològic és la falta de referents femenins en el món tecnològic. Donar visibilitat a les dones que treballem en aquest sector i posar en valor la nostra feina ajuda a crear referents. Ser visibles i saber que hi ha moltes dones professionals, empresàries, científiques que treballen en les noves tecnologies, ajuda a no sentir-te sola i a creure en les teves capacitats. Genera empatia.

Durant la meva trajectòria pel món de la tecnologia, he conegut persones molt interessants i dones molt potents, però invisibles. És aquí, i davant d’aquesta invisibilitat, on jo descobreixo un nou camí que em porta a defensar l’empoderament de la dona, sobretot en el sector tecnològic.

Ara toca reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic perquè esdevinguin referents i aconseguir fomentar les vocacions STEM en les més joves i tancar aquesta bretxa de gènere en aquests sectors.

Ens trobem davant el repte de trencar aquesta tendència de gènere i que el món tecnològic deixi d’estar tant masculinitzat.

Des de Fibracat hem pujat a aquest carro de l’evolució tecnològica i contribuïm a aquesta profunda transformació. Per començar, Fibracat és una dona! És una dona catalana, forta i valenta. Que no té por a res perquè confia en ella i en l’equip de professionals (on la majoria són dones). Perquè quan es parla de talent, no s’ha de parlar d’homes i de dones. A més, tinc l’orgull de ser la impulsora i la presidenta de FIBRACAT TV, un canal de televisió TDT i en obert per a tot Catalunya amb una temàtica inèdita i única a tot Europa basada en les dones i en la tecnologia.

Fibracat i Fibracat TV es desperten cada dia amb la il·lusió de fer que les nenes tinguin, des d’avui, les mateixes oportunitats per dedicar-se a una professió STEAM o al que elles vulguin. Des d’aquí reafirmo el meu compromís de ser un referent i lluitar per una societat tecnològica igualitària.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.