Com s’il·lumina la façana d’un edifici de 1.400 metres quadrats?

La façana de l’edifici d’Enginyers Industrials de Catalunya, a la Via Laietana, lluirà totes aquestes festes una il·luminació sòbria, elegant i espectacular. És la primera vegada que la seu dels enginyers incorpora llum i color als balcons i ho fa com la culminació de la commemoració del 160è aniversari del naixement de l’Associació. Per fer-ho possible ha calgut instal·lar una cinquantena de focus LED de baix consum que conceptualitzen els diferents propòsits de l’entitat en forma d’escenes cromàtiques que dialoguen amb l’espai construint una atmosfera de proximitat a la societat i a les persones. Les tres institucions que tenen seu en aquest edifici, Enginyers Industrials de Catalunya, La Mútua dels Enginyers i el Grup Caixa Enginyers estan representades en aquesta il·luminació a través dels colors corporatius que van variant en la seqüència programada a partir de les sis de la tarda.

llums

 

“El repte era apropar l’enginyeria a la ciutadania”, explica l’enginyer Òscar Elgarrista, president del grup de Treball d’Enginyeria de l’Oci. Per això, s’ha recorregut al que es considera “Flatiron Building” de Barcelona, “una torre icònica”. “És la millor il·luminació de Via Laietana”, diu Elgarrista, “i està pensada perquè la gent pari, se sorprengui i vagi al QR per conèixer què significa l’enginyeria”. I és que la instal·lació no només és de punts de llum LED, sinó que s’hi sumen dues pancartes de dotze metres d’altura i 1,5 metres d’amplada que incorporen un missatge: “Compromesos amb les persones”. Aquests elements estan integrats de manera natural a l’edifici i incorporen un codi QR que envia l’usuari a una presentació de les tres institucions implicades.

 

Video

Mapping World Lab ha estat l’empresa que ha acompanyat Enginyers Industrials de Catalunya per tirar endavant el projecte. Segons un dels seus tècnics, Youssef Ben Achoura, admet que ha estat complicat realitzar la instal·lació en un edifici tan important. “Realment ha estat tot un repte, però ho hem aconseguit amb molt de gust, diu Achoura. L’edifici té 1.400 metres quadrats de superfície i, en longitud, s’il·lumina, per una banda 19 metres de la Torre del Rellotge i 29 metres de la façana que dona a Via Laietana de 31 i 29 metres d’alçada respectivament.

El projecte s’ha hagut de limitar i adaptar a totes les normatives del moment. Tal com reconeix Elgarrista, tot projecte d’enginyeria de l’oci s’ha d’adaptar a les ordenances locals. “Barcelona és una ciutat protegida”, diu Elgarrista, però s’ha pogut tirar endavant “una il·luminació fantàstica, sòbria i elegant”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.