Catalunya compta amb un nou laboratori Industrial de ciberseguretat especialitzat en Internet de les Coses

Eurecat ha creat un laboratori de ciberseguretat especialitzat en l’internet de les coses (IoT) per combatre els riscos que comporta per a empreses, organitzacions i ciutats els objectes connectats a la xarxa, una tecnologia que es calcula que assolirà els 20.000 milions d’elements al 2020.

La nova instal·lació ha estat batejada amb el nom de Laboratori Industrial IoT Cybersecurity. Per mostrar-ne el funcionament, experts en seguretat a les xarxes d’Eurecat van mostrar, durant la darrera edició d’Smart City Expo World Congress, com es poden prevenir les vulnerabilitats de la connexió a internet d’objectes com electrodomèstics, rellotges intel·ligents, cotxes, termòstats, càmeres web o routers.

En concret, els experts van analitzar en directe el funcionament d’un sistema de mesurament connectat a internet i van mostrar solucions per a què les empreses i institucions adoptin l’internet de les coses d’una mera més segura. Segons explica el director d’IT Security d’Eurecat, Gonzalo Asensio, “la irrupció de l’IoT ha incrementat el número d’objectes mitjançant els quals es pot llançar un atac contra sistemes informàtics de qualsevol tipus d’organització. L’objectiu és col·lapsar-los, perjudicar-ne del tot l’operativa i danyar la reputació dels propietaris”.

A més, ara els pirates informàtics, continua Asensio, poden “segrestar una infinitat de dispositius connectats a internet i programar atacs molt més nocius”. L’equip de treball del laboratori de ciberseguretat d’Eurecat és multidisciplinari i està format per enginyers de telecomunicacions, electrònics, matemàtics i informàtics. Tots plegats pertanyen a comitès tècnics internacionals que defineixen els estàndards en tecnologies clau.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.