Recta final per a presentar candidatures als premis DonaTIC

Queda menys d’una setmana perquè es tanqui el termini de les candidatures per a la nova edició, la novena, dels premis DonaTIC. Organitzats per la Secretaria de Polítiques Digitals, els guardons, que són honorífics, tenen l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat al paper de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologies digitals i les disciplines STEM. Alhora, són una manera d’oferir referents contemporanis d’aquests àmbits a infants i joves.

És el cas de Belén Alastruey, Marta Bertran, Maria Jesús Salido, Carme Torras o Mireia Cigarran, dones que s’han endut guardons en alguna de les vuit categories en les edicions anteriors d’aquests premis.

Dilluns vinent es tanquen les candidatures i un jurat mixt integrat per professionals de prestigi del sector tecnològic, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu, avaluarà cadascuna de les candidatures. En una primera fase, el comitè tècnic seleccionarà un màxim de sis semifinalistes per a cadascuna de les categories; i en una segona a càrrec, el comitè d'honor, seleccionarà, entre aquestes semifinalistes, les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

L'acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2023 se celebrarà el pròxim 10 d'octubre, coincidint un any més amb el Dia d'Ada Lovelace, l'efemèride que es commemora a escala internacional el segon dimarts del mes d'octubre de cada any en reconeixement a qui va ser la primera programadora de la història.

Les categories dels Premis DonaTIC 2023

  • Emprenedora: dona fundadora o cofundadora d'una empresa en actiu del sector TIC o que ha dut a terme innovacions en l'empresa familiar com a intraemprenedora.
  • Empresària: dona que ha consolidat una empresa de l'àmbit de les TIC.
  • Professional: dona que treballa en l'àmbit de les TIC (per a una empresa, organització o pel seu compte) i que té una titulació universitària TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l'àmbit de les TIC i que està en possessió d'una titulació universitària TIC.
  • Divulgadora: dona que treballa en l'àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC
  • Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l'àmbit de les TIC.
  • Estudiant TIC (es divideix en Universitària i FP): estudiants  de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l'àmbit TIC que hagin desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.