Els 10 articles més llegits

Entrevistes, reportatges, opinions, notícies... Fins a 538 articles firmats per una vuitantena d’autors conformen l’any a Fulls d’Enginyeria. Hem comptat amb signatures de prestigi a la nostra secció d’Opinió: Jordi Renom i Josep Canós, Manel Torrent, Isaac Peraire, Laura Tremosa, Núria Salan, Meritxell Bautista, David Pedrerol... Altres noms de conegut prestigi com ara Andreu Mas-Colell, Xavier Querol, Raül Blanco, Marta Morera, Xavier Rovira o Pere Macias han estat alguns dels 29 protagonistes a l’Entrevista. A Projectes hem pogut explicar la planta d’hidrogen de la zona franca, l’expansió de Bold, l’aposta d’Encofrats Alsina per les bigues de quilòmetre zero o la solució catalana per les hèrnies discals.

Alhora, hem donat a conèixer iniciatives empresarials emergents a Emprenedors, com ara Squizhy, eBump, EXPAI, VadeBike o Orpheus. A la secció de reportatges, hem parlat d’energia, de desenvolupament sostenible, de mobilitat i també de salut i, com no podia ser d’altra manera, de salut. I a Enginyeri-A, hem parlat de vocacions i de talent, amb l’exemple de Marina Feitó, marta Bertran, Mariona Badenas o Fatima El baghdadi. I això, sense oblidar la vinyeta mensual de David Pérezdolz i Galtés, amb el seu particular ‘Amb Enginy’ i totes les notícies que hagin pogut ser d’interès per enginyers i enginyeres.

Però, quins són els deu articles que més èxit han tingut?

1- Baltasar: el primer cotxe esportiu elèctric per circuit i carretera

La presentació del primer cotxe esportiu elèctric per circuit i carretera, obra de l’enginyer Baltasar López encapçala el rànquing dels deu articles més llegits a Fulls d’Enginyeria el 2021. Publicat el 21 d’abril, el projecte de López va ser un èxit tant a la web com a xarxes.

2- Mas-Colell: “No tenint una Catalunya productiva, no la tindrem ni verda ni sostenible”

Arran de la seva participació a la jornada ‘La Transició Energètica. Creixement o decreixement’ d’Enginyers Industrials de Catalunya, l’economisa i exconseller d’Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell va concedir una entrevista a Fulls d’Enginyeria on la crisi energètica va servir d’excusa perquè un dels economistes amb més prestigi pogués donar el seu punt de vista del moment actual.

3- El gran canvi en la factura de la llum, l'abril de 2021

L’interès, els dubtes i l’enrenou que va suscitar el canvi de la factura elèctrica el juny passat ha provocat que el tercer article més llegit el 2021 sigui de 2020. En concret, del 30 de novembre. El signa Joan Ramírez i explica com s’aplicaran aquests canvis que, en el moment, es preveien pel mes d’abril.

4- Qui són els enginyers del Govern?

En ple mes de juliol i quan feia encara poques setmanes de la formació de Govern, Fulls d’Enginyeria va buscar tots els enginyers que havien assumit algun càrrec en el nou executiu, almenys fins a la data, 16 de juliol. Per curiositat o per xafarderia, l’article va pujar com l’escuma i, malgrat publicar-se en període estival, ha aconseguit situar-se en la quarta posició.

5- La connexió de la mina i la rampa de Cabanasses

En un terreny més tècnic, la connexió de la mina i la rampa de Cabanasses que forma part del projecte Phoenix d’ICL Iberia, publicat el 27 de gener, ha estat el cinquè article més llegit aquest 2021.

6- Joan Vila: “Catalunya està fent el ridícul amb la transició energètica”

La crítica de l’enginyer Joan Vila a la implantació de les renovables a Catalunya, així com la seva visió de la crisi econòmica i energètica del moment, també ha tingut el seu espai a Fulls d’Enginyeria, en un article de l’octubre, que ha estat el sisè més llegit de tot l’any.

7- Els respiradors, un any després

El 2020 els protagonistes van ser els enginyers que van impulsar projectes de respiradors en poques setmanes per donar resposta a les necessitats sanitàries. El 2021 vam voler saber què havia passat amb totes aquelles iniciatives i vam contactar amb els seus protagonistes. La trajectòria, o no, de cada respirador, va donar lloc al setè reportatge més llegit de l’any.

8- Indus, enginyeria de tercera generació

A Fulls ens agrada donar a conèixer experiències consolidades i d’èxit del nostre país i, si a sobre amaguen curiostiats o singularitats, encara més. L’enginyeria Indus n’éx exemple, i així ho van explicar la família Pedrerol. Publicat el mes de juliol, l’article ha resultat ser el vuitè més vist de l’any.

9- Els hospitals COVID, a la recta final

No és del 2021, per pocs dies. El seu resultat però, els hospitals satèl·lit que el CatSalut va impulsar per fer front a la pandèmia de la COVID-19 l’hivern passat, sí. El tram final de les obres d’aquests projectes, que han estat un paradigma d’un canvi de model en la construcció pública, s’han situat entre els deu articles més llegits.

10- Lluís Coll: “Les energies renovables no són gestionables”

Premiat a la Diada d’Enginyers Industrials de Catalunya per la seva trajectòria professional en el sector de l’energia nuclear, l’enginyer Lluís Coll tanca el rànquing dels deu articles més llegits a Fulls d’Enginyeria amb una entrevista on defensava l’energia nuclear com a factor clau per assolir la transició energètica i demanava “menys demagògia” en els temes dels residus.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.