Enginyeria i educació a la presentació de "La màgia de l'enginyeria"

La presentació del llibre editat per Enginyers Industrials de Catalunya, La màgia de l'enginyeria, ha aconseguit omplir la sala d'actes de la seu central a Via Laietana. El conte, dedicat en promoure les vocacions STEAM, vol difondre, reconèixer i posar en valor la feina que fan tots els professionals que exerceixen l'enginyera. S'ha editat en el marc del 160è aniversari de l'Associació. L'esdeveniment ha reunit a enginyers, polítics com la consellera d'Educació Anna Simó i diferents professionals del sector.

"Els nens i les nenes saben que són les metgesses i infermeres, però no saben que perquè ells treballin darrere hi ha enginyers que s'ocupen de la tecnologia i les infraestructures" ha exposat com a exemple Elisenda Rosanas, coordinadora de continguts de Fulls d'Enginyeria i autora del text del conte. D'altra banda, Laia Carrera, autora de les il·lustracions del llibre, ha començat el seu torn explicant que "tot i que la il·lustració i l'enginyeria semblen dos àmbits radicalment allunyats, el vessant educatiu i divulgador de l'encàrrec em va acabar motivant per acceptar el repte".

També han estat presents els referents de la història del conte, set enginyers i enginyeres que exerceixen en la vida real i que han explicat la seva experiència professional. Una de les referents, Ester Tomás, directora d'Infraestructures i Tecnologia Mèdica de l'Hospital Vall d'Hebron, ha afirmat que "en el món laboral hi ha molts enginyers que no els deixem veure i, de fet, en el meu lloc de treball, com més invisible soc, millor estic fent la feina". "Quan algú se'n recorda de l'enginyer a l'hospital és que les coses van molt malament" ha sentenciat.

La intervenció de la consellera d’Educació Anna Simó ha conclòs la sessió. La consellera ha afirmat que "als infants, en general, els agrada que els plantegin reptes, pistes i enigmes per poder anar resolent. Aquesta curiositat és inherent a l'estatus d'infant i, per tant, és un pas inicial imprescindible per arribar a descobrir i aprendre". Ha afegit que la importància del conte radica en el fet que "aconsegueix fer-nos pensar com seria el nostre dia a dia si no tinguéssim enginyeria". 

El conte "La màgia de l'enginyeria" és un projecte que es regala a totes les escoles de Catalunya i a les biblioteques, de manera que totes les famílies podran accedir-hi d'alguna manera. També estarà disponible a una vintena de botigues Abacus i a la botiga en línia. Així mateix, s'ha treballat en la pàgina web que acompanya el projecte, un espai que vol aglutinar famílies, escoles, biblioteques i més per oferir recursos als més petits. 

Video
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.