Els 10 articles més llegits el 2022

Malgrat encarar un 2023 ple de reptes i ganes de créixer, a Fulls d’Enginyeria no volem deixar passar l'oportunitat que dona el canvi d'any per fer una retrospectiva del que acabem de deixar enrere i comprovar què interessa més als nostres lectors. Hem publicat 43 entrevistes a diverses personalitats, des de la directora general d’Energia, Assumpta Farran, passant per Manel Villalante, després d’agafar la presidència de Leo Express, l’enginyera premiada a la Diada d’enguany, Alícia Casals. A la secció Projectes s’han donat a conèixer quinze propostes d’enginyeries o empreses del sector que han apostat per algun tipus d’innovació com és el cas de Wallbox, IUL o Fluidra. També hem difós les iniciatives de quinze Emprenedors, com ara Bamboo Enegy, Aortyx o Perpetuum Progress. I de reportatges A fons, n’hem pogut elaborar fins a 25 de temes tan diversos com l’energia ‘El preu de la transició energètica (a les empreses)’, ‘D’una pandèmia a una guerra: la logística s’adapta’ o ‘Una mateixa enginyeria, moltes sortides diferents’.

Però, quins articles han estat els més llegits?

  1. Vicenç Veses: “La indústria dels parcs temàtics necessita enginyers”

PortAventura no seria un parc temàtic de renom, segurament, si figures com l’enginyer industrial Vicenç Veses no haguessin posat tot el seu talent per fer possible el seu naixement. El van situar a la lliga dels grans parcs temàtics europeus. En aquesta entrevista vam aquella etapa de la vida professional de Veses, que també feia una reivindicació del sector, de cara als enginyers.  

  1. Les dotze enginyeries per sobre del 12

La informació universitària sempre té interès i si es tracta de les notes de tall, encara més. En aquest article vam fer un repàs dels graus d’enginyeria que havien registrat una nota de tall més alta el juny de 2022.

  1. Quo vadis technologia

La professora de l’ESEIAAT i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salán signa l’opinió més llegida el 2022, una reivindicació de l’assignatura de tecnologia a la Secundària en un moment on l’administració l’estava replantejant. Salán reclamava més presència per no perdre vocacions tècniques en una etapa cabdal.

  1. Torrella Ingeniería y Arquitectura i JG Ingenieros dirigiran les obres del nou Camp Nou

L’article explicant que Torrella Ingeniería y Arquitectura i JG Ingenieros s’encarregaran de dirigir les obres del nou Camp Nou ha assolit la quarta posició en el rànquing dels més llegits a Fulls d’Enginyeria. La notícia es va donar a conèixer el mes de setembre.

  1. Cap a uns estudis d'Enginyeria Industrial que integrin grau i màster

A principis d’any, en una entrevista a Fulls d’Enginyeries, el director de l’ETSEIB, Enric Fossas, avançava qeu es volien integrar d’alguna manera els estudis de grau d’Enginyera Industrial amb els de Màster. Setmanes més tard es va saber que aquest programa s’anomenaria PARS (Programa Acadèmic de Recorregut Successiu), una de les novetats de la preinscripció universitària de 2021 que implantava la UPC.

  1. Europa reformarà el mercat elèctric

Els canvis que vol treballar Europa per reformar el mercat elèctric els vam explicar en aquest article amb declaracions de l’aleshores president de la Comissió d’Energia d’Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Maria Montagut, i la portaveu Laura Garcia. Malgrat que la informació del moment era més aviat escassa, l’article ha assolit la sisena posició entre els deu articles més llegits.

  1. Què fa una enginyera en un centre sanitari?

L’acte d’Enginyers Industrials de Catalunya pel 8M, Dia de la Dona, es va centrar en la figura de les enginyeres que treballen en l’àmbit de la salut. Amb aquesta reportatge vam donar veu a quatre testimonis que donaven a conèixer una branca cabdal pel sistema sanitari.

  1. Canvi de paradigma per a les comercialitzadores

L’energia també és la protagonista de la vuitena notícia més llegida el 2022. En aquest cas, un article signat per la portaveu de la Comissió, Laura Garcia, sobre les conseqüències de l’augment del preu de la llum a les empreses comercialitzadores.

  1. Es busquen enginyers

Els resultats del Observatorio de la Ingeniería de España presentat al Congrés el mes de novembre - i amb la participació d'Enginyers Industrials de Catalunya - van donar diversos titulars entre els quals, la necessitat de 200.000 nous enginyers els propers deu anys a l’Estat.

  1. Gran fita en la fusió nuclear

Del darrer tram de l’any, arriba la notícia que tanca aquest particular rànquing: l’anunci, a mitjans de desembre, del Departament d’Energia d’EUA que un grup d’investigadors ha aconseguit produir més energia a partir de la fusió que l'energia làser que s’utilitza per conduir-la. Lluís Pinós, actual president de la Comissió d’Energia d’Enginyers Industrials de Catalunya, demanava prudència tot i reconèixer la importància del descobriment.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.